Gyerekek és jómagam kedvence a grízes tészta. Nem bonyolult elkészíteni, kezdő háziasszonyok esetleg urak miatt viszont úgy döntöttem, hogy mégis felveszem a receptek közé. Finom, házi sárgabarack lekvárral igazi csemege egy ízletes leves után. Ötletadónak a weboldalon számos leves receptet is találsz. 🙂
Grízes tészta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 ek. olaj
- 8 ek. gríz
- 1 ek. cukor
- fél dl víz
- 250 g tészta (széles metélt)
Leírás
- A grízt az olajon kis cukorral kevergetve lepirítom.
- Közben a széles metéltet lobogó, enyhén sós vízben kifőzöm.
- Amikor készen van fél dl vizet öntök rá, azonnal letakarom, 2-3 percre így hagyom. (Óvatosan öntsük a vizet, nagyon forró lesz és gőzőlni is fog. Nehogy megégessük magunkat.)
- Közben leszűröm a tésztát, majd a grízhez adom. Óvatosan átkeverem. 20 percet letakarva pihentetem. (Ez idő alatt a gríz megpuhul a forró, nedves gőzben. Ha esetleg nem puhult meg a gríz, még egy kevés vizet adok hozzá és takarék lángra kapcsolom a tűzhelyet.)
- Baracklekvárral és porcukorral tálalom.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.