Egyszerű sütemény, nincs benne tojás, hosszú ideig eltartható, viszont nagyon finom és mutatós. Sütés után a kiflik végeit csokoládéba mártjuk. Nagyon szeretjük a vaníliás változatot is, receptje itt található: vaníliakifli
Kakaós-mandulás kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 460 g liszt
- 40 g kakaópor (cukormentes)
- 400 g ráma
- 200 g porcukor
- 200 g darált mandula (vagy dió, mogyoró)
- késhegynyi sütőpor
Bevonáshoz:
- 150-200 g csokoládé megolvasztva
Leírás
- A hozzávalókat összegyúrjuk.
- Ceruza vastagságú rudakat sodrunk, amiket kb. 6 cm darabokra vágunk és kifliket formálunk belőle.
- Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk és közepes sütőben egészen világosra sütjük. Vigyázva, nehogy túlsüljenek, mert akkor kesernyés lesz. (170 fokon 12-14 perc alatt megsültek.)
- Tepsin hagyjuk kihűlni, közben a csokoládét megolvasztjuk.
- Végül a kiflik végeit olvasztott csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés
Jól záródó dobozban hosszan eltartható, ha marad. Nekem ebből a mennyiségből 120 db kifli lett. Ha nincsen otthon mandula, akkor akár dióval, akár mogyoróval (de ezek keverékével) is el lehet készíteni. Mi már próbáltuk, mindegyikkel finom.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.