Igazán kókuszos, krémes, édes és finom. Kókusz rajongóknak kötelező elkészíteni! A receptet Anita osztotta meg, köszönöm az ötletet, én is elkészítettem, igaz kissé átalakítva, de így is nagyon finom lett. 🙂
Kókusz szelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 db nagy tojás fehérje
- 250 g cukor
- 100 g finomliszt
- 150 g kókuszreszelék
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 6 db nagy tojás sárgája
- 4 dl tej
- 80 g cukor
- 1 csomag. főzős vaníliás pudingpor
- kis vaj a tetejére hűléskor
- 200 g vaj
- 80 g cukor
Tetejére:
- 1-2 ek. kókuszreszelék
Leírás
Krém elkészítése:
- A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és kis tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Tetejére kis vajdarabokat teszünk, hogy ne bőrösödjön be, hűtjük.
- Közben 200 g vajat 80 g cukorral krémesre keverünk.
Piskóta elkészítése:
- A tojások fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, közben a 80 g cukrot is hozzáadjuk, amivel még tovább keverjük. Amikor jó kemény hozzáadjuk a lisztet, kókuszt és a késhegynyi sütőport. Óvatosan összeforgatjuk.
- A piskóta tésztát sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (én 20 x 25 cm-es tepsit használtam), és előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
Sütemény összeállítása:
- Amikor kihűlt a krém és a piskóta, a piskótát félbevágjuk.
- A főzött krémhez hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket és gépi habverővel krémesre keverjük.
- Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel, úgy hogy az oldalára is jusson.
- Végül kókuszreszelékkel ízlés szerint megszórjuk.
- Hűtőben néhány órát pihentetjük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
- Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Félbe, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. Vastagságtól függően 20-24 szelet lesz belőle.
- Fogyasztás előtt 1-2 órát érdemes várni, hogy a krém visszapuhuljon.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.