A rózsacukor nemcsak finom, illatos is. Különleges gasztroajándék kémcsőbe töltve, szalaggal átkötve. Az egyik nagy kedvencem, mert pillanatok alatt elkészíthető, és szinte mindenki örül neki.
Kellemes, illatos, nagyon finom cukor. Az íze egy kicsit mintha az eperre emlékeztetne parfümös formában.
- A rózsacukrot keverheted süteményekbe, krémekbe, habokba, pudingokba, fagylaltba, saláta öntetbe.
- Szórhatod kész sütemények, torták tetejére.
- Ízesíthetsz vele limonádét, szörpöt, teát.
- Cukor nélkül, csak a rózsaszirmokkal ízesíthetsz olajat, ecetet, mézet.
A rózsacukrot készítheted hagyományos cukorral, de lehet barna cukorral, nyírfacukorral, nádcukorral. Bármilyen “száraz” édesítőszerrel.
Nagyon szeretem túrógombócon, de kevertem már házi készítésű majonézbe is.
Rózsacukor recept
Rózsacukor
Hozzávalók
- ⅓ Ehető rózsaszirom
- ⅔ Cukor vagy bármilyen szilárd édesítőszer (nyírfacukor, nádcukor...)
Leírás
- A fenti arányban őröld össze az ehető rózsaszirmot a cukorral, majd kóstold meg. Ha ízlik, de nem találod elég aromásnak, akkor őrölhetsz hozzá még egy kis rózsaszirmot.
Kellemes alkotást!
Mikei Erika
2015.11.26.
Comments are closed.