Cuki rénszarvasokat készíthetünk mézeskalácsból. Kétféle mézeskalács receptem is van, az egyikben több, a másikban kevesebb méz van. Mindenki döntse el melyik szimpatikusabb neki.
Több mézzel: puha mézeskalács receptje
Kevesebb mézzel: mézeskalács receptje
Ha rénszarvast vagy bármilyen más díszt (pl. karácsonyfadíszt, mécsestartót, stb.) szeretnénk készíteni, akkor érdemes kicsit tovább sütni a mézeseket, hiszen a puha mézeskalácsot ha kidíszítjük, akkor könnyebben eltörhetnek, illetve nem lesz tartásuk.
Sütés után hagyjuk a mézes formákat kihűlni, majd 1 tojás fehérjéből porcukorral írókát készítünk, ami “ragasztóként” fog szolgálni.
A szemeinek egy-egy pöttyöt az orrának kicsit nagyobb mennyiséget nyomunk. A szeme smarties cukorka, az orra pedig csokis kerek bonbon, pl. ferrero. A szája csak sima cukor.
Néhány óra alatt megköt, de én biztos ami biztos egy napot szoktam hagyni mielőtt becsomagolom.
Ha rákapunk az ízére, akkor viszonylag rövid idő alatt egy egész rénszarvas csordát elkészíthetünk. 🙂
Egyesével becsomagolva igen mutatós kis ajándékokat készíthetünk belőlük.
De akkor se keseredj el, ha nincsen ilyen rénszarvas kiszúród, mutatom hogyan készíthetsz extra kiszúró nélkül is rénszarvast. Kattints erre a linkre: mézeskalács rénszarvas
♥ Kellemes adventi készülődést kívánok!
Comments are closed.