Sajtos ropogós! Nem volt ötletem, hogy mi legyen a vacsora, valami gyorsan elkészíthető, sajtos, ropogós finomságot szerettem volna, amihez egy bögre finom citromos tea is jól illik. Sikerült, megsütöttük! Istvánkám ketchup-be mártogatta, én teát ittam hozzá. Nagyon finom! Persze délutáni rágcsának is kiváló. Mindenki döntse el maga, hogy mennyire legyen ropogós. Mi szép aranyszínűre/pirosra sütöttük, jó ropogós lett. 🙂
Sajtos ropogós
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 300 g finomliszt
- 1,5 kk. só
- 10 g élesztő
- 2 késhegynyi sütőpor
- 50 g vaj
- 1,5 dl víz
- 1 ek. 10 %-os ecet
Tetejére:
- 2-3 evőkanálnyi ketchup
- 100 g reszelt sajt
Leírás
- A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.)
- Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent.
- Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a reszelt sajttal.
- Derelyevágóval háromszögekre vágtam.
- A sütőlappal együtt áthúztam a tepsire, majd tettem is egyből a sütőbe. A sütőm nem volt előmelegítve, 230 fokra kapcsoltam és 25 perc alatt szép ropogósra sütöttem a sajtos háromszögeket.
- Ahol kicsit összenőttek ott a derelyevágóval szétválasztottam őket.
Megjegyzés
Nincs vele sok munka, nem kell egyesével a tepsire rakosgatni a kis darabkákat, így rengeteg időt nyerhetünk.
Ebből a mennyiségből 1 normál tepsivel lesz.
Aki kevésbé ropogósan szereti, kicsit hamarabb vegye ki, ne süsse ennyire pirosra.
Ebből a mennyiségből 1 normál tepsivel lesz.
Aki kevésbé ropogósan szereti, kicsit hamarabb vegye ki, ne süsse ennyire pirosra.
♥ És akkor következzenek a fotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.