Frissen főzött házi pizzaszósszal vagy bolti pizzakrémmel is készíthetjük ezt a pizzás kiflit. Én már mindkettővel kipróbáltam, nagyon finom! Volt itthon felszeletelt maradék sajtom, így vegyesen került bele többféle sajt, trappista, füstölt sajt, ementáli jellegű sajt. A vegyes sajtok igen jó ízt adnak neki, főleg ha kis füstölt is kerül bele. Gabi barátnőmtől való a recept, ezúton is köszönöm szépen! Persze kicsit átalakítottam, mert nekem így könnyebb formázni. A hozzáadott folyadék mennyisége is változó lehet, attól függően, hogy kefirrel vagy görög joghurttal készítjük.
Pizzás kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 700 g búza finomliszt
- 3 kk. só
- 2 kk. cukor
- 1 cs. szárított élesztő (7 g)
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 350 g görög joghurt
- 1 tojás
Töltelék:
- 1 tubus pizzakrém és 4 ek. ketchup (vagy házi pizzaszósz)
- sajt ízlés szerint (kb. 200 g)
Tetejére:
- 1 tojás kenni
- reszelt sajt szórni (kb. 100 g)
Leírás
Előkészítés:
- A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztottam. (Géppel pár perc alatt készen is volt a tészta.)
- Letakarva, huzatmentes helyre félretettem kelni.
- Tepsiket sütőpapírral kibéleltem.
- A sajtot lereszeltem.
Elkészítés:
- Amikor a tészta térfogata kb. kétszeresére nőtt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítottam, majd 4 egyenlő részre osztottam.
- Az első tésztát kb. 35 cm kör alakra nyújtottam.
- Nyújtás után megkentem pizzakrém és ketchup keverékével, derelyevágóval 12 cikkre vágtam, rátettem a szeletelt/reszelt sajtot, majd kívülről befelé haladva feltekertem a kifliket.
- A feltekert kifliket tepsire sorakoztattam.
- Így jártam el a többi tésztával és töltelékkel is. Egy tepsibe 24 kis kifli fér bele. Ebből a mennyiségből 4 x 12, azaz 48 db kifli lesz.
- Végül egy felvert tojással megkentem a tetjét, reszelt sajttal megszórtam, és kb. 30 percet pihentettem a tepsin őket.
- Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem, majd 20-25 perc alatt a két tepsivel egyszerre készre sütöttem a kifliket.
- Belül puha és szaftos, kívül ropogós.
Megjegyzés
Ha kefirrel készítjük a tésztát, akkor fél dl tej elegendő hozzá.
Természetesen friss élesztővel is dagaszthatjuk, akkor egy kocka, azaz 50 g élesztő kell hozzá.
Természetesen friss élesztővel is dagaszthatjuk, akkor egy kocka, azaz 50 g élesztő kell hozzá.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.