Akár ropogtatni, akár krémlevesekbe nagyon finom a házilag készített kétszersült. Itthon sütött hot-dog kifliből készítettem, így tutira tudom mi van benne. Semmi E, semmi ízfokozó vagy aroma. Nagyon finom, két nap alatt el is fogyott. Saját készítésű rozmaringos sómmal ízesítettem, de lehet fokhagymásan, zelleresen, olaszosan, paprikásan vagy csak sima sósan, ki hogy szereti. Pillanatok alatt elkészül, kivéve, ha közben leül az ember lánya a gép elé és szénné égeti. 🙂 Így jártam az első adaggal, de azért is megcsináltam, és a srácok ismétlést kérnek.
Egyébként írtam egy cikket a sok-sok év alatt elkövetett baklövéseimről (már amiről készült fotó), ha van kedved és pár szabad perced, kattints erre a linkre: konyhai bakik
És akkor végre következzen a fűszeres kétszersültem!
- 5 kifli
- 30-40 g vaj
- ízlés szerint fűszersó
- (Én házilag készített rozmaringos fűszersót használtam.)
- Egy sütőpapírt vajjal megkentem, majd megszórtam a rozmaringos sómmal.
- A kifliket karikára vágtam, majd a fűszeres vajra rakosgattam. Jó közel egymás mellé, hogy minél több beleférjen a tepsibe. Majd a tenyeremmel kicsit lenyomogattam a kifliket, hogy az alsó oldaluk érintkezzen a fűszeres vajjal.
- Légkeveréses sütőben 180 fokon vagy grillfunkción 10-15 perc alatt, vagy amíg el nem éri a kellő színt, ropogósra sütöttem.
- Amint kihűl, azonnal fogyasztható.
A hot-dog kifli receptjét itt találod: hot-dog kifli
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.