Teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és tojás nélkül készítettem ezt a palacsintát. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom.
Tönkölylisztes palacsinta - 100% teljes kiőrlésű
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Palacsintához:
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek. (15 g) xilit
- 1,5 dl tej
- 1 ek. (15 g) kókuszolaj
Tetejére:
- cukormentes eper vagy csoki öntet
- idény gyümölcs ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet, sütőport, xilitet és sót összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tejet és a lágy kókuszolajat.
- Kanállal elkeverjük.
Elkészítés:
- Teflon serpenyőn sütjük, további olaj hozzáadása nélkül. Egy nagyobb serpenyőben egyszerre 4 db tenyérnyi méret süthető.
- Kb. 1 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe teszünk, kör alakúra formázzuk és mindkét oldalát sütjük.
- A sütőpor miatt a palacsinták magasabbra nőnek, vastagabbak lesznek. Ha kissé barnás színűek, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
- Ha kisült azonnal fogyasztható.
- Kínálhatjuk: eper vagy csokiöntettel, lekvárral. Ízlés szerint idény gyümölcsökkel.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 12 db tenyérnyi palacsinta süthető.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A palacsinta sima lisztből is elkészíthető, receptjét itt találod: kanadai palacsinta receptje
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.