Teljes kiőrlésű almás palacsintát sütöttem, tényleg egyszerűen és pillanatok alatt elkészíthető, igaz épp olyan gyorsan el is fogy. Volt itthon két kisebb enyhén fonnyadozó alma, így jött az ötlet, hogy palacsinta lesz belőlük.
Almás palacsinta, teljes kiőrlésű
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 120 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csapott ek. cukor
- ½ kk. fahéj
- 1,5 dl tej
- 2 ek. olaj
- 230 g reszelt alma
Leírás
Előkészítés:
- Almát megpucoljuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tejet és az olajat, alaposan elkeverjük. Végül belekeverjük a reszelt almát is.
Elkészítés:
- Teflon serpenyőn sütjük, további olaj hozzáadása nélkül. Egyszerre 5-7 db süthető, mérettől függően. Csapott evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe teszünk, ellapogatjuk és mindkét oldalát megsütjük. (Ne hagyjuk túl vastagra, nehogy nyers maradjon a közepe.)
- A sütőpor miatt a palacsinták magasabbra nőnek, vastagabbak lesznek. Ha kissé barnás színűek, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
- Ha kisült azonnal fogyasztható.
- Kínálhatjuk: önmagában, esetleg kis porcukorral meghintve, vagy házi lekvárral.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 18-20 db kis palacsinta süthető.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.