Már tavaly is sütöttünk a húgicámmal müzliszeletet, de valahogy a recept nem került fel az oldalra, pedig megéri elkészíteni házilag, mert nagyon finom és egyáltalán nem bonyolult. A hozzávalók természetesen variálhatók, kerülhet bele dió, mogyoró aszalt gyümölcsök, mazsola… Most vegyes magvas müzlit készítettem. 🙂
Ha gluténmentes zabpehellyel készítjük, akkor gluténérzékeny édességkedvelők is fogyaszthatják.
házi müzliszelet
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 20 g puffasztott rizs
- 20 g tökmag
- 20 g kókuszreszelék
- 40 g vegyes mag (szezám, szotyi és lenmag)
- 100 g zabpehely
- 140 g méz
Leírás
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A mézet meglangyosítjuk.
- A többi hozzávalót pár perc alatt egy magas falú edényben megpirítjuk.
- A pirított hozzávalókhoz hozzáöntjük a langyos mézet és alaposan elkeverjük. (A langyos mézzel könnyebben tudunk dolgozni, és így kevesebb is kell belőle, mintha hideg mézet használnánk.)
- A 18 x 24 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd belenyomkodjuk a mézes keveréket. (Kissé ragad, ezért vizes evőkanállal kell dolgozni.) Alaposan bele kell nyomkodni, hogy jó tömör legyen.
- Végül előmelegített sütőben 150 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
- Hűtjük.
- Amikor kihűlt, szeleteljük.
Megjegyzés
Ebből az adagból 12 db 9x4 cm-es müzliszelet lesz.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek.
Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható, ha marad belőle egyáltalán.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek.
Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható, ha marad belőle egyáltalán.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.