Áfonya, zabpehely, puffasztott rizs, magvak, méz, egy kis konyhában eltöltött idő… aztán készen is van a finom és egészséges müzliszeletünk. Iskolába, munkahelyre könnyen elcsomagolható. A magvak és az aszalt gyümölcs szabadon variálható, így többféle ízben elkészíthető. Már nem először készítettem, korábbi receptem itt található: házi müzliszelet Ha gluténmentes zabpehellyel készítjük, akkor gluténra allergiás édességkedvelők is fogyaszthatják.
- 160 g méz
- 60 g mag (szezám, len, szotyi, tökmag, mák vegyesen)
- 50 g aszalt áfonya
- 20 g natur puffasztott rizs
- 80 g zabpehely
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A mézet meglangyosítjuk.
- A magvakat serpenyőben megpirítjuk.
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. (18 x 24 cm)
- Vizes kanállal (kissé ragad a méz miatt, ezért vizezzük a kanalat) alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük.
- Végül előmelegített sütőben 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és szeleteljük.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Az áfonyát, a lenmagot és a tökmagot Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
2017.09.25. Müzli-müzli, ismét müzli. Most aszalt barackos és aszalt szilvás.:-)
Hasonlóképpen készítettem az aszalt barackos és aszalt szilvás müzli szeletet is, mint az áfonyásat. Természetesen itthon aszalt gyümölcsökkel. Mindkettő nagyon finom. A barackosba nem tettem puffasztott rizst (helyette zabpelyhet adtam pluszban hozzá), mert nem volt éppen itthon, ezért az kissé ropogósabb lett, de hipp-hopp elfogyott úgy is. Ha túl száraznak érzitek miután összekevertétek az alapanyagokat, természetesen még mézet ízlés szerint adhattok hozzá. Tényleg nem bonyolult elkészíteni, talán a szeletelés igényel kicsit nagyobb odafigyelést. Mutatom a képeket is sorban.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.