Lisztmentes palacsinta, melynek receptjét a Mit főzzünk ma? FB csoportban Csaba osztotta meg. Ő palacsintatortát készített belőle csokiöntettel, én kis palacsintákat sütöttem és lekvárral ettük. Szóval aki nem ehet lisztet, annak itt egy finom CH mentes desszert ötlet.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Lisztmentes palacsinta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Palacsintához:
- 5 db "L" házi tojás (vagy 8 db közepes méretű bolti)
- 250 g zsírszegény túró
- csipet só
- késhegynyi vaníliapor
- késhegynyi fahéj
- 1 ek. xilit
Sütéshez:
- kevéske kókuszolaj
Leírás
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgájához hozzáadjuk a túrót, fűszereket és a xilitet, alaposan összekeverjük.
- A fehérjehabot hozzáadjuk a túrós keverékhez és óvatosan összeforgatjuk.
- Serpenyőben pici kókuszolajat hevítünk, merőkanállal kis halmokat teszünk a serpenyőbe, ellapítjuk, kb. tenyérnyi karikákat próbálunk formázni.
- Közepes lángos sütjük. Ha megsült az egyik oldala, akkor lapos fakanállal átfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Megjegyzés
Nekem 12 darab tenyérnyi nagyságú palacsinta lett ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.