Brokkolikrémleves, tetején ropogósra sütött bacon szalonnával. Finom, egyszerűen, gyorsan elkészíthető és egészséges. Sűrítéséhez nem használtam se lisztet, se keményítőt, csak önmagát és egy kis tejszínt.
Brokkolikrémleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 1 fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 0,6 dl víz
- só
- vegyes törött bors
- 1 dl tejszín
Tetejére:
- 200 g szeletelt bacon kisütve
Leírás
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk.
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. (Én késes aprítóval vágtam össze.)
- A brokkolit és a hagymát 0,6 dl vízbe feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk. Letakarva puhára pároljuk. (Kb. 20-25 perc.)
- Közben a bacont szeleteljük, ropogósra sütjük. Zsíjából kivesszük.
- Ha puha a brokkoli botmixerrel pürésítjük. Majd 1 dl tejszínt adunk hozzá, összeforraljuk. Borsozzuk.
- Tálalásnál a tetejére ropogósra sütött bacon szalonnát szórunk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személyre elegendő.
Aki szereti őrölt szerecsendióval is ízesítheti.
Aki szereti őrölt szerecsendióval is ízesítheti.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.