Jutka diabetikus répatorta receptjét hozom ma nektek kedves Olvasóim. Fogadjátok szeretettel. 🙂
Diabetikus répatorta Jutka módra
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g. sárgarépa (sajtreszelőn reszelve)
- 250 ml. étolaj
- 150 g. durvára darált dió
- 125 g. DW. süteményliszt keverék
- 125 g. extrafinom süteményliszt
- 300 g. cukornak megfelelő édesítőszer (Itt a csavar, mert kevertem a Yummy Sweet Red édesítőt az Eritrittel)
- 4 db egész tojás (XL)
- 2 cs. sütőpor
- 2 cs. diabetikus vaníliás cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. Himalája só
Máz hozzávalói:
- Máz hozzávalói:
- 100 g. mascarpone, vagy natur krémsajt
- 50 g. vaj
- 3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 ek. cukor)
Krém hozzávalói:
- Krém hozzávalói:
- 300 ml. kókusztej
- 1 cs. kókuszízű pudingpor
- 3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 ek. cukor)
- 250 g. mascarpone
Leírás
Tészta elkészítése:
- A lisztet, sót, sütőport összeverjük. A tojásokat, olajat, édesítőket, vaníliás cukrot géppel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és fakanállal alaposan kikeverjük. Majd bele a dió és a reszelt sárgarépa. Ezekkel is alaposan kikeverjük. 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk morzsával és a tésztát a formába töltjük úgy, hogy a közepéről kifelé haladva, azt kicsit magasabbra hagyva terítjük szét a masszát. Így nem lesz magasabb a torta közepe. 175 fokra előmelegített sütőben 50 - 55 perci sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomjuk és a tészta rugalmasnak tűnik. Formából ki és hűtjük.
Máz elkészítése:
- Fenti anyagokat géppel habosra keverjük, hűtjük és a kihűlt tortára kenjük úgy, hogy az oldalára is jusson.
Krém készítése:
- A pudingot a szokásos módon megfőzzük, hűtjük és a krémes állagúra kikevert mascarpone -hoz adva simára keverjük.
Sütemény összeállítása:
- A félbevágott tortára kenjük és rátesszük a torta másik felét. Kicsit elsimítjuk az oldalára kitüremkedő krémet és bevonjuk a fent említett mázzal. Díszíthetjük flébe vágott dióval, reszelt diabetikus csokoládéval, esetleg jó minőségű cukrozatlan kakaóport szitálhatunk rá.
- Pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük, majd a kívánt méretre szeleteljük. Ebből az adagból én 12 szeletet vágtam.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! 🙂
♥ És akkor következzen a fotó:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.