A hétvégén vettünk végre jégkrém fagyasztó műanyag formát! Magyarországon már réges-régen szemeztem vele, és most véletlenül a kínai szupermarketben a szemem elé került. Gyorsan vettem is egyet, és már ki is próbáltuk! 🙂 4 darabos, nem egy nagy adag, de legalább 2 napra megvan a fiúknak a gyümölcsös jégkrém. Sokféle gyümölcsből el lehet készíteni, éppen mikor melyik gyümölcsnek van itt a szezonja. Mi most mangós, mandarinos és ananászos változatot készítettünk itt Kínában. 🙂 Barátnőm nyár elején eperből turmixolta, kis víz és édesítő hozzáadásával. Az is nagyon finom volt.
Gyümölcsös jégkrém
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók 2 db mangóshoz:
- 1 db mangó
- 2 ek. natur joghurt
Hozzávalók 2 db manadarinoshoz:
- 4 db mandarin
- 2 ek. natur joghurt
Hozzávalók 2 db ananászoshoz:
- 2 karika ananász
- 2 ek. natur joghurt
Leírás
- A gyömölcsöket megtisztítjuk, daraboljuk, kicsavarjuk vagy botmixerrel pürésítjük, esetleg villával összenyomjuk. Kinek milyen lehetősége van éppen.
- Natur joghurttal összekeverjük.
- A formákba kanalazzuk.
- Néhány órára a mélyhűtőbe helyezzük.
- Rövid időre forró víz alá tesszük, hogy könnyen kicsússzon a formából. Majd jóízűen elfogyasztjuk.
Megjegyzés
Kipróbáltuk, joghurt hozzáadása nélkül is elkészíthető, finom és hűsítő csemege.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha esetleg nincsen ilyen jégkrém formád, de ennél valami hideg finomságot, akkor ajánlom szíves figyelmedbe a házilag készített fagylaltokat.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.