Kínai mogyorós póréhagymás húst készítettem. Igazán finom, párolt rizzsel és párolt zöldségekkel tálaltam.
Mogyorós hús kínai módra
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g sertésszűz
- 1 póréhagyma (120 g volt tisztítva)
- 70 g pörkölt, sótlan földimogyoró
- olaj
- só
- 1 csili paprika
Leírás
Előkészítés:
- A húst megtisztítjuk, szeleteljük. (Természetesen másfajta húsból is elkészíthető, pl. csirkemellből).
- A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk.
- A csilit kis darabokra aprítjuk.
- Minden szükséges hozzávalót a tűzhely mellé készítünk.
Elkészítés:
- A wokot felforrosítjuk, 1-2 ek. olajat beleteszünk, forróra hevítjük.
- A forró olajba tesszük a csilit és a húst, amit kb. 15 perc alatt készre párolunk, sütünk.
- Ha megpuhult a hús hozzáadjuk a hagymát, 3-5 percig pirítjuk.
- Végül a mogyorót, amivel 1-2 perc alatt átpirítjuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés
Párolt rizzsel és párolt zöldségekkel igen finom étel.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.