Egyszerűen, gyorsan, néhány hozzávalóból elkészíthető házi pizza. A széle ropogós, a belseje puha. 500 g lisztből 2 db 32 cm-es pizza lesz. Megmutatom, hogyan. Érdemes kipróbálni, nem fogjátok megbánni!
- 500 g búza finomliszt
- 3 kk. só
- 1 cs. (7 g) szárított élesztő
- 300 ml langyos víz
- 3 ek. olívaolaj
- Ízlés szerint ketchup vagy pizzaszósz
- sonka
- reszelt sajt
- A tészta száraz hozzávalóit a dagasztógép üstjébe mértem, elkevertem. (A lisztet át kell szitálni, ezáltal levegősebb lesz, jobban kel a tészta.)
- Hozzáadtam a nedves anyagokat, majd a gép 6-7 perc alatt készre dagasztotta.
- Letakarva, huzatmentes helyre félretettem pihenni.
- Kb. 1 óra leteltével (kb. kétszeresére nőtt a tészta térfogata) enyhén lisztezett nyújtólapon két részre osztottam a tésztát, majd kézzel kör alakúra húzogattam. Sütőpapírra tettem pihenni. Így jártam el a másik adag tésztával is.
- A sütőt 250 fokra előmelegítettem, a tepsit is! Ez alatt az idő alatt a pizzalapok a pulton pihentek.
- Majd forró sütőben, a forró sütőlapon 5 perc alatt elősütöttem az első lapot. (A tepsit nem középre, hanem egyel lejjebb helyeztem a sütőben, így az alja jobban pirul.)
- Amíg a második lapot elősütöttem, az elsőt megkentem pizzaszósszal, sonkát, három féle sajtot tettem rá.
- Amikor elősült a második lap, készre sütöttem az első pizzát. Kb. 7-8 perc kellett még neki.
- A második pizzával is így jártam el.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2022.10.22. Frissítés!!! Akinek van magasabb hőfok a sütőjén, süsse magasabb hőmérsékleten a pizzát. Én ma dupla adag lisztből dagasztottam a tésztát, 4 pizzát sütöttem. 280 fokra melegítettem elő a sütőt és vele együtt a pizzakövemet is. A nyers tésztát sütés előtt villával alaposan megszurkáltam, hogy nem púposodjon fel a tészta sütés közben. Majd 4 perc alatt elősütöttem az elsőt. Míg az első pizzatésztát megkentem szósszal és rátettem a feltéteket, addig a második tésztát elősütöttem. Ez után került vissza az első pizza még 4-5 percre. Fantasztikusan finom lett, jó ropogós széllel. Egy tonhalas és három sonkás kukoricás készült. Házilag készített pizzaszósszal kentem meg, ami nagyon sokat számít, sokkal finomabb vele, mint ketchuppel. A házi pizzaszószom receptjét itt találod: sült pizzaszósz, tartósító nélkül
A feltéteket dagasztás előtt vagy után érdemes elővenni, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek, így sütésnél gyorsabban átsül és a sajt is gyorsabban ráolvad.
Mutatom a képeket is:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.