Egyszerű rakott karaj volt ma az ebéd. Mindent csak egymásra rakosgatunk, sütőben megsütjük, és egy kis savanyúsággal fejedelmi ebédben lehet részünk.
Rakott karaj
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 6 szelet kiklopfolt karaj
- 2 db vöröshagyma
- 8 db kisebb burgonya
- pár szelet kolbász
- tejföl
- reszelt sajt
- só
- bors
Leírás
- A jénai aljába belekarikáztam a hagymát.
- Erre került 3 szelet sózott, borsozott karaj szelet.
- Majd pár szelet házi kolbász és rá a burgonya fele. (nyersen, karikára vágva) Sóztam.
- Ismét 3 szelet karaj sózva, borsozva, pár karika kolbász és ismét burgonya. A krumplit sóztam.
- Letakartam a jénai tetejével, forró sütőben (250 fokon) 40 percet sütöttem, visszavettem 200 fokra, még további 40 percet sült.
- Majd a tetejére tejfölt és reszelt sajtot tettem, rásütöttem.
2015.04.26. Ismét elkészítettem a rakott karajt, azzal a különbséggel, hogy a jénai alját bacon szalonnával kibéleltem, arra került a karikára vágott krumpli, só, hús, előző napról megmaradt 2 db virsli, majd ismét a krumpli és hús. Amikor már puhára sült, reszelt sajtot és szalonnaszeletet tettem a tetejére. Rápirítottam. Sajnos tejfölt nem tehetek a rétegek közé, mert a fiúk nem eszik meg, de így is finom volt.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.