Puliszkát készítettem túróval, tejföllel és pár karika kolbásszal. Igen hamar elkészül és nagyon finom. Nagymamám gyerekkoromban mindig tejjel ette, mi cukorral szórtuk meg a tetejét. Manapság nem túl divatos étel, pedig tápláló és a sok húsfogyasztás mellett igen jól esik néha egy könnyedebb vacsora. Én személy szerint nagyon szeretem a túrós puliszkát, rendszeresen készítek. Akár köretnek is feltálalható, halak, sült húsok vagy pörkölt mellé.
Túrós puliszka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 60 g kukoricadara
- csipet só
- 2,5 dl víz
- ízlés szerint túró, tejföl, kolbász
- kevés olaj/vaj
Leírás
- Végy 60 g kukoricadarát, 2,5 dl vizet, csipet sót, kavargatás közben forrald fel.
- Majd letakarva mérsékelt tűzön főzd 10 percig. Keverd meg néha.
- Közben egy tűzálló jénait kenj ki olajjal/vajjal.
- Aljára ízlés szerint tegyél túrót, erre kanalazd rá a puliszkát, majd ismét túrót és tejfölt.
- Végül 5 szelet kolbásszal koronázd meg.
- Tedd forró sütőbe néhány percre (230 fokon 8-10 perc alatt készen van), majd jóízűen fogyaszd el!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.