Baconos masnit sütöttem, ami igazán jó vendégváró sörkorcsolya. A tészta a már korábban kipróbált csavart sós rúd tésztája, amire bacont tettem és megcsavartam, így születtek meg ezek a finom, ízletes és ropogós baconos masnik.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Baconos masni
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 700 g finomliszt
- 4 kk. Himalája só
- 1 cs. sütőpor (15 g)
- 12 ek. víz
- 2 ek. 20%-os ecet
- 500 g margarin
Tetejére:
- 1-2 tojás kenni
- 400-500 g szeletelt bacon szalonna
Leírás
Előkészítés:
- Összeállítjuk a tésztát: A száraz anyagokat kimérjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a nedves anyagokat, majd összedolgozzuk a tésztát. Egy eléggé puha tésztát kapunk. (Én dagasztógéppel állítottam össze, így percek alatt készen is voltam.)
- A tésztát letakarjuk, minimum 4 óra hosszára hűtőbe tesszük pihenni. (De akár 1-2 napot is lehet a hűtőben.)
Sütemény elkészítése:
- A tésztát 4 részre vágjuk, az első adagot lisztezett deszkán, vékony (2-3 mm) téglalap formára nyújtjuk.
- Megkenjük a felvert tojással. 1-1 darab bacon szalonnát fektetünk rá, majd derelyevágóval a szalonna mellett felvágjuk. (Én a bacont 3 részre vágtam úgy használtam fel.)
- Derelyevágóval ízlés szerint keskeny csíkokra vágjuk.
- Kétszer megcsavarjuk őket, így kapjuk a masni formákat és sütőpapírral borított tepsire helyezzük.
- A középső csavart részt megkenjük felvert tojással.
Sütés:
- Előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig sütjük. (Én kicsit pirosabbra sütöttem, hogy ropogós legyen.)
- Amíg az első tepsivel sül, elkészítjük a második tepsivel is, így járunk el a többi tésztával is.
- Lezárt dobozban sokáig eltartható.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 5-6 tepsivel lesz, attól függően, hogy ki milyen vastagra nyújtja és milyen sűrűn rakosgatja a tepsire.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A Himalája sót Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.