A jól bevált csokis kekszem teljes kiőrlésű liszttel készített változata. És persze cukor helyett xilittel és vaj helyett kókuszolajjal. Szóval ez az édesség most olyan egészséges fajta! 🙂
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Csokis keksz 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g xilit (ízlés szerint)
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- késhegynyi sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 80 g lágy kókuszolaj
- 1 db "L" méretű tojás
- 100 ml víz
- 50-100 g cukormentes csokoládé
Leírás
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
- A csokoládét kockára vágjuk.
- A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
- A tészta összeáll, kissé ragadós, kanállal formázható.
- Két evőkanál segítségévek kis diónyi darabokat teszünk a masszából a tepsire, majd mindegyik keksz közepébe egy darab csokoládét nyomunk. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
- Ha szeretnénk kicsit az ujjunkkal igazgathatunk a kekszek szélein, a kiálló kis tésztadarabokat benyomhatjuk, de hagyhatjuk rusztikusan is. Én kicsit megigazgattam.
- Nekem 20 db keksz lett a fenti mennyiségből.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
- Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
A csokoládét vághatjuk apró kockára is, belekeverhetjük a masszába, és utána adagolhatjuk a kekszeket a tepsire.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.