Magdi nénitől származik az eredeti kókuszos csiga recept, nagyon finom, kiadós és eltartható sütemény. Én még pluszban csokoládé darabokat is szórtam a tésztára, amitől még finomabb lett.
Kókuszos-csokis csiga
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- csipet só
- 250 g Ráma
- 4 db tojás sárgája
- 30 g friss élesztő
- 1½ dl tej
Töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 400 g kristálycukor
- 200 g kókuszreszelék
- ízlés szerint rum vagy rumaroma
- 60-70 g csokoládé (70%-os)
Leírás
Előkészítés:
- Az élesztőt a tejben felfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóiból a felfuttatott élesztővel együtt tésztát gyúrunk, félretesszük pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
- A töltelékhez a 4 db tojásfehérjét vízgőz felett habnak felverjük. Amikor már majdnem jó hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
- Végül beletesszük a kókuszt és a rumot, elkeverjük. A tölteléket a forró víz felett hagyjuk, de már lezárjuk alatta a gázt. A csokit kockára vágjuk.
- A tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, erre kenjük a kókuszos tölteléket és szórjuk a kockára vágott csokoládét.
- A tésztát feltekerjük és ujjnyi vastag szeleteket vágunk, amit a sütőpapírral borított tepsire teszünk.
- Szép világossárgára sütjük. Nekem 180 fokon 30 perc alatt sült meg.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.