Omlós teasütemény, falatnyi, mennyei! Ahogy a cukrász iskolában tanultam. 🙂
Néró teasütemény
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- késhegynyi vaníliapor
- 1 kezeletlen citrom héja
- 100 g tojás sárgája (vagy 2 db egész tojás)
- 250 g liszt
Tölteni:
- házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
Leírás
- A sütőt 190 fokra előmelegítem.
- A sima csöves habzsákot előkészítem.
- Vajat, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
- Egyenként hozzáadom a tojás sárgákat és a reszelt citromhéjat, elkeverem a tésztát.
- Végül hozzáadom a lisztet és spatulával homogénre keverem.
- Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat nyomok.
- Nagyságtól függően változik, nekem 76 db korongom lett. Két tepsivel egyszerre sütöm.
- Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 8-10 perc alatt sülnek meg. Nem kell barnára sütni! Akkor jó, ha a széle picit pirulni kezd.
- Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztom a korongokat.
- Végül szépen egymás mellé rendezem a süteményeket, és olvasztott csokoládéval díszítem a tetejét. 38 db Néró sütemény lett ebből a mennyiségből.
Megjegyzés
FONTOS!
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.