Elkészült a Luca napi pogácsám, kelt tészta, háromszor hajtogatva, közben vajjal megkenve, 3 féle sajttal megszórva. Nagyon-nagyon finom.
Luca pogácsa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 3 kk. só
- 25 g élesztő
- 70 g vaj
- 2,8 dl tej
- 200 g sajt (reszelve)
- 50 g puha vaj (kenni)
Leírás
- A lisztet átszitáltam, elkevertem benne a sót, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a 2,8 dl langyos tejet, 50 g vajat és alaposan kidagasztottam.
- Letakarva, huzatmentes helyre félretettem kelni, kb. 1,5 óra alatt a duplájára nőtt a tészta.
- Lereszeltem a sajtot. (Trappistát, füstölt mozzarellát és chedart vegyesen.)
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán elnyújtottam, kb. 35 x 45 cm téglalappá.
- Megkentem puha vajjal, megszórtam a vegyes reszelt sajttal, majd két oldalról ráhajtottam a tésztát.
- Ezt 10 perces várakozások után, még kétszer megismételtem.
- Végül kb. 2 cm vastagra nyújtottam és 6 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszúrtam a pogikat.
- Tepsire helyeztem őket és a tetejére egy jó nagy csipet reszelt sajtot tettem.
- A pulton így pihent még fél órát, közben a sütőt 210 fokra előmelegítettem.
- Végül 15 perc alatt szép pirosra sütöttem őket a 210 fokos sütőben.
Megjegyzés
23 szép méretes pogi lett ebből az adagból. Sütésnél ugyan kicsit eldőltek, de ízre nagyon finom. Alul és fölül kissé ropogós, amúgy pedig rétegenként könnyedén szétszedhető. Nem túl zsíros, nem nehéz a tészta, a három féle sajttól viszont nagyon jó ízű. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.