Narancsos rozé kacsamell, steakburgonyával és friss spenóttal
Szerettem volna meglepni a férjemet valami finomsággal, csak úgy. Nem kell mindig valami okot találni arra, hogy miért főzök a hétköznapinál kicsit extrábbat, vagy miért ajándékozok neki valamit. Egyszerűen csak jól esik meglepni valamivel. Örömmel tölt el látni a mosolyt az arcán, amikor örül az ajándékomnak, vagy konyhai kreálmányomnak.
Az alábbi recept két személyre elegendő
Narancsos rozé kacsamell, steakburgonyával és friss spenóttal
Hozzávalók
A kacsamell:
- 2 darab bőrös kacsamell
- Tengeri só
A narancsos szószhoz:
- 2 darab narancs
- Szárított chili paprika
- 4 ek. méz
A salátához:
- Spenót levél2 marék
- 3 ek. olivaolaj
- 1 ek. citrom leve
- Só
- Bors
- Steakburgonya (mirelitet használtam és sütőben megsütöttem)
Leírás
- A steakburgonyát tepsire teszem és 190 fokos légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
- A kacsamellet sütés előtt egy órával kiveszem, hogy kicsit átmelegedjen. Beirdalom a bőrét, majd sózom. Forró serpenyőben először bőrös oldalával lefelé sütöm, míg a bőre szép ropogósra nem pirul, majd megfordítom és körülbelül 3 percet sütöm a másik oldalát is. Majd rögtön 170 fokos sütőbe teszem és sütöm 10 percig. Ha elkészült hagyom pihenni a húst nagyjából 10 percig, majd csak utána szeletelem vékonyra.
- A saláta alapanyagait összekeverem, majd ízlés szerint sózom, borsozom.
- A narancsos szószhoz az egyik narancsot megpucolom, majd felkockázom, a másiknak kicsavarom a levét. Egy serpenyőben a mézzel és az apróra vágott szárított chilivel összeforgatom és rövid ideig sütöm. Kevés sót tettem bele, hogy jobban kijöjjenek az ízek. A narancsot nem szabad sokáig sütni, mert kesernyés lesz.
Tálalásnál a krumpli került alulra, majd a tetejére a friss spenót, a kacsamell és a végére a narancsos szósz.
Jó étvágyat kívánok!
Szandi
Comments are closed.