Finom ebéd vagy vacsora villámgyorsan, bolti leveles tésztából! Pár perc munkával igazi finomságokat lehet készíteni leveles tésztából. Nálunk esetenként előkerülnek ezek a finomságok is, hiszen nincs mindig idő órákon át a konyhában tevékenykedni. Lidl-ben veszem a kész, nyújtott, feltekert, előhűtött, friss leveles tésztát, ebből sós és édes finomságokat is lehet készíteni. Sőt, néha még sertés szűzet is belecsomagolok, elsőosztályú vacsorát varázsolva belőle. Ízben és formában sok-sok variációt kipróbáltam már. Itt mutatok néhányat: leveles tésztás ennivalók.
Villámgyors sajtos hot-dog
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 csom. friss leveles tészta
- 8 db virsli (1 csom.)
- 8 szelet sajt
- 1 tojás
Leírás
- A sütőt légkeverésre állítjuk, 200 fokra előmelegítjük.
- A virslit és a sajtszeleteket ketté vágjuk. (Persze ez mérettől fűggő. Én Lidl-s termékeket használok, a virsli és a sajt kettévágva éppen megfelelő méretű.)
- A tésztát kivesszük a hűtőből, kibontjuk, majd derelyevágóval 8 db egyforma téglalap alakra felvágjuk.
- Minden téglalapra kerül egy sajt, egy virsli, majd feltekerjük.
- Tepsire rakjuk, úgy hogy a tészta vágott vége a hot-dog alá kerüljön.
- Éles késsel bevágjuk a tetejét, majd felvert tojással lekenjük.
- Így járunk el a másik csomag tésztával is. A 16 db hot-dog pont ráfér egy normál méretű gáztepsire.
- Míg a sütő melegszik, éppen el is lehet készíteni a hot-dogokat.
- Végül a meleg sütőben, 200 fokon légkeveréssel 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Tipp: A maradék tojást nem szabad kiönteni, magvas tallér készíthető belőle, A részletes receptet és fázisfotókat itt találod – magvas tallér receptje
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.