Nudli, igaz hogy az elkészítéséhez kell egy kis idő és türelem, de megéri, mert sokkal jobb, mint a bolti. Finom nudlit készítettem, házi baracklekvárral kínáltam. A gyerekek még a suliba is vittek egy kis műanyag dobozban. Hasonló tésztából készítettem, mint amiből a derelyét szoktam, csak most kisebb mennyiséget. Ja és majdnem elfelejtettem, hogy házi zabpelyhes zsemléből készítettem hozzá a morzsát, hát jelentem, mennyei volt.
Nudli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Nudlihoz:
- 400 g főtt, áttört burgonya
- 200 g liszt
- 1 "S" méretű tojás
- 1 tojásnyi puha vaj vagy ráma
Forgatni:
- 100-150 g zsemlemorzsa
- 2 ek. olaj
- 40-50 g porcukor
Tetejére ízlés szerint:
- porcukor
- lekvár
Leírás
- A burgonyát megpucoljuk, szeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük, alaposan összetörjük, hűtjük.
- Zsemlemorzsát 1-2 ek. olajjal lepirítjuk. Cukrozzuk.
- Amikor teljesen kihűlt a burgonya, hozzáadjuk a tojást, vajat, és a lisztet. Alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett felületen elnyújtjuk.
- Derelyevágóval csíkokra vágjuk, közben vizet forralunk, amibe sót is teszünk.
- A csíkokat kézzel óvatosan megsodorjuk, majd daraboljuk, lisztezett tálcára rakjuk a kis nudlikat.
- Forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére még 1-2 percig tovább főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, alaposan lecsepegtetjük.
- Végül a pirított zsemlemorzsát ráöntjük és jól összeforgatjuk.
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból közel 1 kg nudlim lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.