Puha péksütemény, krumplival, sárgarépával, zöldborsóval és három féle maggal. Igazán különleges! Akár magában, de vajjal és sajtokkal is fogyasztható. Így tél végén, lehet sokféle zöldséget kapni (gondolok itt a paprikára, paradicsomra, uborkára, stb.) de azért azok ilyenkor nem a legfinomabbak, így gondoltam a péksüteményt feldobom egy kis zöldséggel. 🙂
Magvas-vitaminos stangli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g héjában főtt burgonya
- 100 g főtt sárgarépa
- 100 g párolt zöldborsó
- 100 g tejföl
- 100 ml tej
- 100 g vaj
- 1 tojás
- 500 g finomliszt (BL-55)
- 3 kk. só
- 1 cs. (7 g) szárított élesztő (vagy 25 g friss)
- 3 ek. (50 g) mag (szotyi, tök és lenmag)
- Tetejére: 50 g reszelt füstölt sajt
Leírás
- A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, ha kihűltek, nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- A zöldborsót egy kiskanál vajon megpároljuk.
- A sajton kívűl mindent a dagasztógép üstjébe mérünk, majd pár perec alatt puha tésztát dagasztunk. (Kicsit lágy és ragadós a tészta.)
- Egy órát letakarva félretesszük kelni.
- Ha megkelt a tésztánk, enyhén lisztezett felületre borítjuk, 12 egyforma darabra vágjuk és kis bucikká formáljuk.
- A bucikból egyesével “rudakat sodrunk”. A rudakat 2-3 cm-es közökkel egymás mellé rakjuk és vízzel enyhén lepermetezzük. Félretesszük pihenni. (Nekem egy órát pihentek.)
- A sajtot lereszeljük, a stanglik tetejére szórjuk.
- Végül 170 fokon, gőzös sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A stanglikat rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A belseje finom puha, rajta a sajt pedig ropogós. Nekem nagyon ízlik, érdemes kipróbálni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.