Egyszerű és nagyszerű, gyorsan elkészül és kiadósabb, mint a hagyományos, vízben kifőzött túrógombóc. Nem fő szét, nem kell pihentetni a masszát, igazán egyszerűen elkészíthető. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kipróbálom, most el is jött az ideje. Nem csalódtam! Persze ez nem azt jelenti, hogy a hagyományos fajtát már nem fogom készíteni. 🙂
Kifőzés nélküli túrógombóc
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Gombócokhoz:
- 80 g búzadara
- 250 ml tej
- csipet só
- 2 ek. cukor
- csipet vanílipor vagy 1 cs. vaníliás cukor
- 250 g túró
Forgatni:
- 1 kis kocka vaj
- 60-80 g zsemlemorzsa
- kis porcukor
Tetejére:
- Ízlés szerint porcukor és tejföl
Leírás
Előkészítés:
- A tejet a búzadarával, cukorral, sóval összefőzzük, hűtjük. (Gyakorlatilag egy sűrű tejbegrízt főzünk.)
- A zsemlemorzsát kis vajon egy kevés cukorral megpirítjuk.
Elkészítés:
- A langyosra hűlt tejbegrízhez hozzáadjuk a túrót, alaposan összekeverjük.
- Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
- Azonnal tálaljuk. Tetejére ízlés szerint tejfölt és porcukrot tehetünk.
Megjegyzés
Másnap is puha marad, finom és kiadós.
Ízesíteni ízlés szerint: fahéjjal, mazsolával vagy kezeletlen citrom héjával is lehet vanília helyett
Ízesíteni ízlés szerint: fahéjjal, mazsolával vagy kezeletlen citrom héjával is lehet vanília helyett
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Fogyókúrás változat receptje itt található: ch csökkentett túrógombóc
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.