Sült hal… ahogy a férjem készíti! Karika keszeg, vörösszárnyú keszeg, bagolykeszeg, dévérkeszeg, kárász, ponty… mikor, mi akad a horgunkra. Paprikás lisztbe forgatva, ropogósra kisütve szeretjük. Most ikrát is sütöttünk, mert nagy fogás volt a hétvégén és rengeteg volt az ikra, a halászlébe csak egy részét tettük. A többit ugyanúgy paprikás lisztbe forgattuk, kisütöttük. Nagyon finom és még szálka sincs benne. 🙂
Sült hal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- hal
- só
- őrölt édespaprika
- liszt
- olaj a sütéshez
Leírás
Előkészítés:
- A halakat megpucoljuk, megmossuk, beírdaljuk. (Viszonylag sűrűn vágjuk be, akkor sütésnél a kisebb szálkák is átsülnek.)
- Sózzuk, kb. egy órát a sóban állni hagyjuk.
- Lisztet és pirospaprikát összekeverünk, ebben alaposan megforgatjuk a halakat.
Elkészítés:
- Olajat forrósítunk, és nem túl gyorsan, ropogósra sütjük a halakat.
- Papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.
Megjegyzés
Finom étek, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban esik a falat, ha az ember megdolgozott érte.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.