Karika keszeg, vörösszárnyú keszeg, bagolykeszeg, dévérkeszeg, kárász, ponty… mikor, mi akad a horgunkra. Most paprikás kukoricalisztbe forgatva, ropogósra kisütve. Ikrát is sütöttünk, igaz most nem volt túl sok. Zöldborsós rizzsel és majonézzel fogyasztottuk.
Paprikás kukoricalisztes sült hal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- hal
- só
- őrölt édespaprika
- kukoricaliszt
- olaj a sütéshez
Leírás
Előkészítés:
- A halakat megpucoljuk, megmossuk, beírdaljuk. (Viszonylag sűrűn vágjuk be, akkor sütésnél a kisebb szálkák is átsülnek.)
- Sózzuk, kb. egy órát a sóban állni hagyjuk.
- A kukoricalisztet és pirospaprikát összekeverünk, ebben alaposan megforgatjuk a halakat.
Elkészítés:
- Olajat forrósítunk, és nem túl gyorsan, ropogósra sütjük a halakat.
- Papírtörlőn lecsepegtetjük.
Megjegyzés
200 g kukoricaliszthez 35 g pirosparikát tettem. Két serpenyőben (1-1 liter olajban) egyszerre sütöttük, így kb. 1 óra alatt sült ki ez a mennyiség.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
És még néhány fotó a hétvégéről. Itthon csokis kekszet és sajtos burgonyás pogácsát sütöttem, kitartott az egész hétévégre. Sütöttünk grillen finomságokat (éhes volt a banda, nem készült fotó) és parázsban krumplit. A fiúk fogtak nagy pontyokat, abból sógornőmék főztek halászlét. A szomszédból pedig kaptunk egy nagy harcsát, annak a húsa a mélyhűtőbe került, harcsapaprikás lesz majd belőle. És végül a kis virágos kertemről is csatoltam fényképet.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.