Múlt hétvégén kínai vendégeink voltak, akikkel a nagy horgászat után volt szerencsém közösen kínai hallevest készíteni. A magyar halászléhez képest teljesen más levesről beszélünk, mind ízben, mind kinézetben. Finom, de nem olyan intenzív ízű, mint amit mi megszoktunk. Az elkészítése is egyszerűbb és gyorsabb a magyar halászlénél. Mutatom hogy hogyan készítettük.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Kínai halleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 db frissen fogott kárász (20-25cm)
- kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2-3 evőkanálnyi száraz fehérbor
- só
- cukor
- 2 maroknyi zöldborsó (fagyasztott, extra zsenge)
- pár karika csipős paprika (aki szereti csípősen)
Leírás
- A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk a belsőségeket, megmossuk.
- A vöröshagymát apróra, a fokhagymát darabokra vágjuk.
- A fokhagymát egy serpenyőben olajon megpirítjuk. Majd rátesszük a halakat. Nagy lángon mindkét oldalát kissé megsütjük, közben hozzáadjuk a vöröshagymát, majd 2-3 evőkanálnyi bort. Ez kb. 6-8 perc alatt készen is volt.
- Végül áttesszük egy fazékba, hozzáadjuk a zöldborsót és annyi vizet, hogy bőven ellepje a halakat. Sózzuk és pici cukorral ízesítjük.
- Lefedjük. Forrástól számítva még 20 percig főzzük. (Nem gyöngyözve, annál gyorsabban, nagyobb lángon.)
- Amikor elkészült tálaljuk és azonnal fogyasztjuk. Vigyázva, mert sok a szálka!
Megjegyzés
A tálalás nem sikerült valami szépen, mert éhesek voltunk és gyorsan el is fogyasztottuk az ételt. Kínában ezt a hallevest úgy eszik, hogy a levét kerek csészéből kanalazzák, a halakat pedig tányérról pálcával fogyasztják el.
Természetesen sült halat is készítettünk, azt magyar módra, paprikás lisztben megforgatva, ropogósra sütve. 🙂
Természetesen sült halat is készítettünk, azt magyar módra, paprikás lisztben megforgatva, ropogósra sütve. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A sült hal receptje és elkészítése itt: ropogósra sütött hal
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.