Már napok óta nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy sült túrós tésztát ennék. Még fiatal koromban vidéken kínáltak meg ezzel a finom tészta étellel és most annyira megkívántam, hogy magam is elkészítettem. 2 személyre a következő hozzávalókat használtam:
Túrós tészta sütőben sütve
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g fodros kocka tészta
- só
- 250 g túró
- 3 ek. tejföl a túróba
- darab füstölt szalonna
- Tetejére: ízlés szerint tejföl
Leírás
- A szalonnát kis kockákra vágtam, megsütöttem.
- A tésztát szokásos módon sós vízben kifőztem, azzal a különbséggel, hogy nem kell teljesen puhára főzni.
- A túrót 3 evőkanálnyi tejföllel és egy kis sóval kikevertem.
- Majd a leszűrt tésztát összekevertem a tejfölös túróval. Egy jénai aljába tettem egy kis szalonna zsírt, arra a tésztát, majd forró sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütöttem.
- Tálalás előtt tejfölt és sült szalonnát és zsírját teszünk a tetejére.
Megjegyzés
Nem túl munkaigényes az étel elkészítése, a legtöbb időt a szalonna apró kockára való felvágásával töltöttem, amit nem sajnálok, mert én tényleg úgy szeretem ha jó apró és ropogós.
Rétegezhetjük úgy is, hogy a rétegek közé is teszünk a szalonnából. Ki hogy szereti.
Rétegezhetjük úgy is, hogy a rétegek közé is teszünk a szalonnából. Ki hogy szereti.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.