A piskóta elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngősség! Túrókrémmel és naranccsal pedig kifejezetten finom! Elkészítéséhez nem kell sok idő, így viszonylag rövid idő alatt, finom süteményt tehetünk az asztalra.
Narancsos túrótorta gyors piskótával
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 4 egész tojás
- 4 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- kicsi vaj és liszt (forma kikenéséhez)
Krémhez:
- 250 g túró vagy ricotta
- 1 dj tejszín
- 80 g porcukor
- 40 g frissen facsart citromlé
Tetejére:
- narancs ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A tortaformát vajazzuk, lisztezzük.
- A sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2-3 perc)
- A sárgájába beletesszük az 4 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2-3 perc alatt készen van.)
- Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
- Tepsibe öntjük, vastagságtól függően 6-8 perc alatt 240 fokon készre sütjük.
Krém készítése:
- Amíg a piskóta sül és hül elkészítjük a túrókrémet.
- A túrót vagy ricottát áttörjük, hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, citromot, alaposan elkeverjük.
- (Tejszín helyett használhatunk tejfölt is.)
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótra rákenjük a krémet, ízlés szerint narancs szeletekkel díszítjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A piskótát készíthetjük más módon is, sütöporral és vízzel, ez gazdaságosabb verzió, igaz kicsit az állaga és az íze is más. Receptet és fázisfotókat itt találsz: vizes piskóta receptje
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.