Vajkaramella készítése házilag. Finom, omlós, 3 hozzávalóból elkészíthető. Nem kell hozzá más, mint némi idő és türelem, miközben készül szépen kavargatni kell, hogy ne égjen le. Ha csokoládéval bevonjuk és egyesével becsomagoljuk, készen is van a házilag készített szaloncukor. 🙂 De én így önmagában szeretem, úgyhogy most a sima, csoki nélküli vajkaramella készítését mutatom.
Vajkaramella
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 liter tej
- 500 g kristálycukor
- 100 g vaj
Leírás
- A tejet elkeverjük a cukorral.
- Majd folyamatos kevergetés közben főzzük.
- Kb. 50-60 perc alatt besűrűsödik és karamellizálódik.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lágy vajat, elkeverjük.
- Végül sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 25 cm) öntjük, kicsit elegyengetjük.
- Néhány percet várunk, hogy hűljön, majd ízlés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből a tányéron látható mennyiségű vajkaramella (54 db kis kocka) készült.
Ahogy hűl, úgy fog szilárdulni, úgyhogy aki puhábban szereti, annak kicsit hamarabb kell a tepsibe öntenie.
A főzési idő a láng nagyságától függően eltérő lehet.
Ahogy hűl, úgy fog szilárdulni, úgyhogy aki puhábban szereti, annak kicsit hamarabb kell a tepsibe öntenie.
A főzési idő a láng nagyságától függően eltérő lehet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.