Nálunk igen gyorsan fogynak a kekszek, lehet az csokis, kókuszos, kakaós, puha, ropogós… A srácoknak sokszor csomagolok a suliba is, mert igen jó előkapni tízóraira vagy uzsonnára egy finom ropogós alma kíséretében. Most amerikai csokis kekszet sütöttünk, Sanyikám kérésére és a segítségével. Az amerikai csokis keksz masszájába felhasználhatjuk az esetlegesen megmaradt csokoládét, de akár mikulás vagy nyuszi csokikat is, ki mit talál éppen. Nekünk most csokicseppel készült. A weboldalon még számos kekszet és csokis finomságot találsz, nézz körül bátran. Csokis keksz, francia csokis keksz, jó reggelt keksz, de sütőtök, banán vagy répa felhasználásával is sokféle finomságot süthetünk. Ezeket pedig itt találod: sütőtökös keksz, banános keksz és muffin, sárgarépás muffin és linzer
- 125 g vaj vagy ráma
- 150 g barna cukor
- 2 nagy méretű tojás
- 300 g finomliszt
- 1 kk. só
- késhegynyi vaníliapor vagy 1 cs. vaníliás cukor
- ½ kk. szódabikarbóna
- 150 g csokicsepp
- A vajat, barna cukrot, tojást mixerrel összekeverjük. (Először alacsony majd magasabb fokozaton.)
- Hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és a vaníliát, mixerrel ismét elkeverjük. (Lassan majd gyorsabb fokozaton.)
- Végül hozzáadjuk csokicseppet és fakanál segítségével összekeverjük.
- Sütőpapírral borított tepsire két evőkanál segítségével kicsi halmokat teszünk a tésztából (4 x 4 db fér egy tepsire, mert sütés közben terülnek.)
- Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg teljesen kihűl, akkor vesszük le a tepsiről a kekszeket.
- Nekem ebből a mennyiségből 48 db keksz lett.
Ízlés szerint lehet még bele tenni mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát.
Aki ropogósabban szereti, annak érdemes kicsit tovább sütnie vagy sütés után nyitott ajtóval a sütőben hagyni a kekszeket.
Ízlés szerint a hozzáadott csoki mennyiségét lehet csökkenteni. De ha jó csokisan szeretjük, akkor a 150 g nem túlzás hozzá.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.