Sabine barátnőm francia kókusz csók receptje szerint készültek ezek a finomságok is. Ma nosztalgikus hangulatban voltam, Sabin csokis kekszeit és csokis sütijét is megsütöttem. Mindhárom édesség finom és könnyen elkészíthető.
Francia kókusz csók
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 3 tojás fehérje
- 190 g porcukor
- 1 kk. burgonya keményítő
- 130 g kókusz reszelék
- 60 g darált mandula
- tetejére: dió darabok vagy vágott mandula
Leírás
- A tojás fehérjét mixerrel kicsit felverjük, kb. 1 percig. Majd hozzáadjuk a porcukrot és a burgonyakeményítőt. Elkeverjük, majd mixerrel magas fokozaton kb. 5 percig keverjük.
- Hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a darált mandulát és fakanál vagy szilikon lapát segítségével elkeverjük.
- Sütőpapírral borított tepsire két kanál segítségével a masszából kis halmokat teszünk. (Diónál kicsivel kisebb mennyiségű masszát kanalaztam a tepsikre, így 50 darab csókom lett.)
- Minden csók tetejére egy kis darabka diót teszünk. Lehet esetleg vágott mandulával is díszíteni.
- Majd kb. 100 fokon, 40 percig sütjük-szárítjuk a csókokat.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.