Egy régi sütőporos zacskón lévő recept az eredeti csokis kókuszos kuglóf, ennek kissé átdolgozott változatát hozom, mert mi így szeretjük.
Csokis kókuszos kuglóf
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 200 g ráma vagy vaj
- 200 g cukor
- 1 ek. rumaroma
- 300 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 2 dl tej
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g csokoládé
Leírás
- A sütőt bekapcsoljuk, 160 fokra beállítjuk.
- A kuglóf formát vajazzuk, lisztezzük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojás sárgájához hozzámérjük a rámát, cukrot, hozzáadjuk a rumaromát és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a 2 dl tejet, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, amivel szintén elkeverjük.
- A lisztes keveréket összeforgatjuk a felvert fehérjével, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, azzal is finoman összekeverjük.
- Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a csokoládét. (Én most csokicseppeket vettem, de maradék csokoládét, télapót, nyuszit, de még táblás csokoládét is összevághatunk és felhasználhatjuk.)
- A tésztát a kikent formába öntjük, és 160 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
- Én kb. 20-25 perc eltelte után kicsit a tetejét megszurkáltam, hogy ha van benne gőz, az ki tudjon jönni, ne púposodjon fel a tészta.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (Egy kis fa nyárssal szoktam megszurkálni, ha nem ragad rá a tészta, akkor készen van.)
- A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kiborítjuk. Tetejét porcukorral enyhén megszórjuk, és a teljesen kihűlt akkor szeleteljük.
Megjegyzés
A kuglóf formám kb. 24 cm átmérőjű és 10 cm magas. Ebben sütöttem, a képen látható, hogy nem lett teljesen tele. Ettől függetlenül, szép nagy adag.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.