Kínában, az éttermek többségében lehet rendelni előételnek szezámos édes mandulát vagy diót. (Sőt még az élelmiszerboltok polcain is megtalálható.) A fiúk imádták, persze csak módjával ehettek, mert a finom édesség után ugyan már kinek kellene a főttrizs és a hal?
Kínai édes mandula
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 ek. olaj
- 4 ek. cukor
- 1 marék madula v. dió
- 1 ek. szezámmag
Leírás
- A diót kicsit megpirítjuk. (olaj nélkül, csak úgy simán a serpenyőben, wokban)
- Ha mandulából készítjük, akkor forró vízzel leöntjök és a barna héját eltávolítjuk.
- A serpenyőben kb. 1 ek. olajon megolvasztjuk a cukrot, beleszórjuk a mandulát vagy diót, összekeverjük.
- Lezárjuk a gázt, megszórjuk a szezámmagggal, elkeverjük és gyorsan sütőpapírra szedjük. Még melegen megpróbáljuk összedarabolni a fakanállal.
Megjegyzés
Kicsit összeragadhat, de nagyon finom édesség. A mi grillázsunkra hasonlít. 🙂
A mandula pirításához ne használjunk teflonos lábast, mert tönkremehet. (Szárazon pirítunk, feléghet a teflonbevonat.)
Miután elkészültünk, csak vizet kell engedni az edénybe, és magától leázik a rajta maradt karamellizált cukor.
A mandula pirításához ne használjunk teflonos lábast, mert tönkremehet. (Szárazon pirítunk, feléghet a teflonbevonat.)
Miután elkészültünk, csak vizet kell engedni az edénybe, és magától leázik a rajta maradt karamellizált cukor.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2017.02.21. Egy csomag mandulából (200 g) 6 ek. cukorral, 1 ek. szezámmaggal készítettem ma édességet. A mandulának most nem szedtem le a héját, csak kicsit megpirtottam. Majd egy kevés olajon megolvasztottam, karamellizáltam a cukrot. Beletettem a szezámmagot és a mandulát, elkevertem, végül sütőpapírra szedtem, ahogy hűlt kicsit kés és fakanál segítségével “daraboltam”. Kb. 15 perc alatt készen is voltam a mai édességgel. 🙂
Mutatom a fázisfotókat is:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.