Finom és kiadós, egyszerűen elkészíthető, kanállal a tepsire adagolható ez a banános diós csokis keksz. Sokszor sütünk házi kekszeket itthon, mert eltartható, könnyen dobozolható, szállítható. Keksz receptjeimet itt találod: házi kekszek
Ez a banános diós keksz, amikor kisül kívül a széle kissé ropogós, belül pedig puha. Másnapra megpuhul. Igazándiból akár puszedlinek vagy puha kekszenek is nevezhetém. Nagy mennyiség, 3 tepsi lesz belőle, kb. 70 db. De cseppet sem aggódom, mindig elfogy. 🙂
Banános diós keksz csokidarabokkal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 4 db érett banán
- 100 g cukor
- 150 g vaj
- 2 nagy tojás
- 400 g búza finomliszt
- 200 g darált dió
- csipet só
- csipet fahéj
- 2 kk. szódabikarbóna
- 1 tábla (100 g) étcsokoládé
Leírás
Előkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk, 180 fokra állítjuk.
- Három tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A csokit összetördeljük vagy feldaraboljuk.
- A diót ledaráljuk. (Én késes aprítóval aprítottam.)
Elkészítés:
- A banánt a keverőtálba tesszük, kisebb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat, a cukot, a tojásokat és mixerrel először lassan majd gyorsabban pépesítjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat, diót és ezekkel is összekeverjük. (Előszőr lassan, majd gyorsabb fokozaton.)
- Végül következik a csokoládé, amit már csak fa- vagy szilikon kanállal keverünk a tésztába.
- Két kanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. (Egy normál gáztepsire 25 max. 30 darabot, nehogy sötés közben összesüljenek.)
- A három tepsivel 180 fokon 35 perc alatt sütöttem készre.
- Tepsin hagytam kihűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.