Vaníliás gyümölcsös torta. 🙂 Sanyikám 10. születésnapjára készítettem ezt a tortát. Néhány hete vettem maracuját és annyira oda volt érte, hogy úgy gondoltam a születésnapi tortájába is tennem kell. Szépre és finomra sikerült, megosztom veletek is kedves Olvasóim, hátha valakinek ötletet ad, még ha nem is teljesen ebben a formában készítitek el.
Vaníliás gyümölcsös torta
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 2 tojás
- 2 ek. liszt
- 2 ek. cukor
Krémhez:
- 1 csom. főzős vaníliás puding
- 5 dl tej
- 3 ek. cukor
- 2 dl Hulala
- 2 szem maracuja
- 1 narancs
- 1 kivi
Dekoráció:
- 20 db babapiskóta
- 2 szelet narancs
- 6 szelet kivi
Leírás
Piskóta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztottam, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
- A tortaformát alufóliával kibéleltem. A sütőt 230-250 fokra előmelegítettem.
- A fehérjét gépi habverővel kemény habbá vertem.
- A sárgájába beletettem 2 ek. cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkevertem. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó.
- Végül a fehérjehabos tálba beleöntöttem a cukros sárgáját, hozzáadtam a 2 ek. lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjön, összekevertem.
- A tortaformába öntöttem, és 4-5 perc alatt készre sütöttem az előmelegített 230 fokos sütőben.
- Kihűtöttem.
Krém elkészítése:
- A pudingot a tejjel és a cukorral megfőztem. Hűtöttem.
- Hulalát kemény habbá vertem.
- Gyümölcsöt szeleteltem, maracuját kettévágtam.
- Amikor kihűlt a puding, hozzátettem a tejszínhabot és a gyümölcsöket. Elkevertem.
Torta összeállítása:
- A piskótára került a krém egy része, majd egyenként a babapiskótával körberaktam a tortát. A babapiskóta alsó, belső felét megkentem egy kis krémmel, így könnyen "hozzáragaszthattam" a piskótához.
- Egy szalaggal átkötöttem, majd rákanalaztam a többi krémet.
- Végül narancs és kivi szeletekkel díszítettem.
- Hűtőbe jól lehűtöttem (3-4 óra).
Megjegyzés
A tortaforma 18 cm átmérőjű. A krémből nem tettem rá mindet, maradt belőle kb. 2 kis pohárkányi. Aki szereti ha nagyon sok a krém, nyugodtan halmozza rá a tortára.
Ha valakinek kicsit nagyobb a tortaformája, akkor pontosan elegendő lesz a krém. Viszont ne feledkezzen meg róla, hogy ebben az esetben több babapiskótára lesz szüksége. 🙂
Ha valakinek kicsit nagyobb a tortaformája, akkor pontosan elegendő lesz a krém. Viszont ne feledkezzen meg róla, hogy ebben az esetben több babapiskótára lesz szüksége. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.