Sanyikám 10. születésnapjára meglepetést készítettem a hétvégén. Most előszőr, csak egyszerűen sushi-sashimi készült. Nem lett tökéletes a kinézete, de az utolsó rizsszemig elfogyott, úgyhogy bátran kijelenthetem, hogy jól sikerült, finom volt. 🙂
Sushi-sashimi
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 200 g sushi rizs (Lidl-ben vettem)
- 120 g Rossini lazac
- kaviár
- füstölt sajt
- wasabi
- szójaszósz
Leírás
- A 200 g rizst 5 dl forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőztem. (Ahogy a tasakon írták.) Letakarva még jó 20 percet a gőzben pihent. Jó ragacsos rizs lett belőle. Teljesen kihűtöttem.
- Kb. négy részre osztottam, majd egy vastagabb zacskó segítségével téglalap formára nyomkodtam az első adag rizst. 2 kk. fekete kaviárt tettem a középső részébe, majd a zacskó segítségével a rizst alulról és felülről ráhajtottam, henger alapúra formáztam. Levettem a nejlont és vízes késsel felszeleteltem.
- Ugyan ilyen technikával készítettem piros kaviáros, füstölt sajtos és lazacos sushi tekercseket.
- A 200 g rizsből 4 rúd, 30 kis szelet jött ki összesen. (Amennyi a képeken is látható.)
- A maradék lazacot vékonyan felszeleteltem, tört jégre tettem, ezzel készen is volt a sashimi.
Megjegyzés
Mi úgy szeretjük, ha a kis falatkákat wasabi-s szójaszószba mártogatjuk, így is tettünk. 🙂
2019.01.24. Ha nincsen sushi rizsünk, akkor 100 g kerek szemű rizst 250 ml vízben 10-15 percig főzzük, letakarva még 15 percet pihentetjük. Tökéletes ragacsos sushi rizs készíthető ezzel a technikával is. 🙂
2019.01.24. Ha nincsen sushi rizsünk, akkor 100 g kerek szemű rizst 250 ml vízben 10-15 percig főzzük, letakarva még 15 percet pihentetjük. Tökéletes ragacsos sushi rizs készíthető ezzel a technikával is. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.