A gluténmentes lisztekből tapasztalatom szerint kissé szárazabb sütemények készülnek, viszont egy -két gömb fagyival és tejszínhabbal elfogyasztva igen finom csemegét varázsolhatunk az asztalra.
Gluténmentes brownie
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
- 50 g vaj vagy ráma
- 80 g nádcukor
- 2 db "L" méretű tojás
- 50 g kókuszliszt
- 100 g teljes kiőrlésű kölesliszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 ek. rumaroma
- 50 g görög krémjoghurt
Ízesíteni:
- 50 g étcsokoládé
Leírás
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A formákat vajjal vagy rámával kikenjük.
- A vajat vagy rámát a tojással és a cukorral habosra keverjük.
- Az 50 g csokoládé kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan elkeverjük.
- A tésztát a formákba kanalazzuk, úgy, hogy közben beletördeljük az étcsokoládét.
- Előmelegített sütőben 170 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Vaníliafagylalttal és tejszínhabbal tálaltam.
Ebből a menyiségből 4 db nagy brownie lett. A cserépedényeim mérete: 9 cm széles és 5 cm magas.
Ebből a menyiségből 4 db nagy brownie lett. A cserépedényeim mérete: 9 cm széles és 5 cm magas.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A köleslisztet, kókuszlisztet és a nádcukrot Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
További gluténmentes receptjeimet itt találod: gluténmentes receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.