Egyik nagy kedvencem a habart zöldbabfőzelék, de a család nem szereti a főzelékeket. Ezt már megszoktam, úgyhogy két napra kicsi adagot főzök magamnak. Egyszerű, 30-40 perc alatt elkészíthető és nagyon finom.
Habart zöldbabfőzelék
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1 csomag fagyasztott zöldbab (360 g)
- 1 szem krumpli (250 g)
- 0,8 liter víz
- 2 kk. só
- 1 db babérlevél
- 3-4 ek. natur görögjoghurt vagy tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 kk. cukor
- ízlés szerint ecet
Leírás
- A zöldbabot vízben feltesszük főni. Sózzuk és 1 babérlevelet adunk hozzá.
- Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott krumplit.
- Amikor a krumpli is megpuhult, a főzeléket habarjuk.
- Egy kis tálba joghurtot vagy tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
- Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 nagy adag lett.
Ez a mennyiség 2 nagy adag lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.