A keksztekercs régi kedvencünk, készítettem már hagyományos vajas kókuszos krémmel, gesztenyés krémmel, most pedig meggyel és mascarponés krémmel töltöttem meg. Igen finom és kiadós édesség.
Meggyes mascarponés keksztekercs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
- 500 g darált háztartási keksz
- 100 g porcukor
- 4 ek. ét kakaópor
- 150 g vaj
- 1,5-2 dl tej
- 20 ml rumaroma
Töltelékhez:
- 250 g mascarpone sajt
- 70 g porcukor
- 70 g kókuszreszelék
- meggybefőtt
Tetejére:
- 2-3 ek. kókuszreszelék
Leírás
- A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. (A tej mennyisége a keksz fajtájától változhat. Érdemes először kevesebbet hozzáadni, majd fokozatosan a többit, ha igényli a massza.)
- Két folpack fólia között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
- Elkészítjük a tölteléket: alaposan összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a kókuszt.
- A kókuszos tölteléket a kekszes lapra kenjük. Én habkártyát használtam, ahogy kicsit melegedett a krém, úgy egyre egyszerűbb volt az egyenletes eloszlatása.
- Majd kettévágtam a kekszes lapot, az egyiket simán feltekertem. (A fiúk nem szeretik meggyel.)
- A másik lapra lecsepegtetett meggybefőttet raktam, így tekertem fel.
- A rudakat kókuszban meghempergettem, hűtöttem.
- Amikor jól megdermedt szeleteltem.
Megjegyzés
A meggy nélküli változatot a rövidebb oldaláról tekertem fel, a meggyeset pedig a hosszabbról, mert a meggyszemek miatt a rövid oldalról nagyon vastag lett volna.
Készíthetjük maradék kekszekből is, nálunk úgy is készült már. Akár többféléből is, ha éppen úgy hozza a sors, hogy nem fogyott el valami.
Készíthetjük maradék kekszekből is, nálunk úgy is készült már. Akár többféléből is, ha éppen úgy hozza a sors, hogy nem fogyott el valami.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.