Sajtos tallért sütöttem kukoricalisztből. Aki paleo, gluténmentes vagy egészségesebb étrendet követ, nyugodtan kipróbálhatja. Nem tartalmaz tartósítószert, ízfokozót vagy emulgeálószert, így egészségesebb, mint a készen kapható fajták. A kókuszolajat lecserélhetjük vajra, ha valakinek nincsen otthon kókuszolaja. A többi hozzávaló minden kisebb boltban beszerezhető. Jó ropogtatást kívánok!
Gluténmenets sajtos tallér
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g kukoricaliszt
- 100 g reszelt sajt (trappista)
- ½ kk. szódabikarbóna
- 1 kk. só
- 1-2 kk. őrölt kömény
- 150 g tejföl (20%-os)
- 1 ek. kókuszolaj (20 g)
Leírás
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan keverjük el, utána adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- Kis golyókat formázunk belőle. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
- A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
- A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
- Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
- Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
- Ez a mennyiség 20 perc alatt sült ki, 110 db tallér, összesen 280 g lett belőle.
Megjegyzés
Finom és ropogós, légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
A sajt fele lehet füstölt sajt is, remek ízt ad neki.
A sajt fele lehet füstölt sajt is, remek ízt ad neki.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Korábbi tallér receptnél is sokan érdeklődtetek a gép után, ezért csatolok pár fotót, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek megkérdezni, elküldeni. 🙂 További információt itt találsz: Cloer 1431 Elektromos kekszsütő.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.