Házi lecsóhoz készült az első kenyérbuci, még langyosan és ropogósan mindet el is fogyasztottuk. Viszonylag egyszerű és mutatós péksütemény. Nem kell vele túl sokat foglalkozni, guszta és szép színes a tetején lévő magvak miatt. Ízlés szerint szórhatjuk meg magvakkal, kukorica darával, korpával, ki mit szeret vagy éppen mit talál a spájzban.
Kenyérbuci
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g liszt
- fél cs. (3-4 g) szárított élesztő
- 1 kk. cukor
- 1,5 kk. só (ízlés szerint)
- 1 ek. olaj
- 1,5 dl langyos víz
- Tetejére: magvak
Leírás
Előkészítés:
- Lisztet átszitáljuk. Hozzáadjuk a szárazanyagokat (élesztő, cukor, só) és jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a langyos vízet és 1 ek. olajat.
- Jól átgyúrjuk, amikor elválik az edény falától és egynemű, akkor letakarva 1-1,5 órát kelesztjük.
- A jénait sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
- Amikor jól megkelt a tészta, enyhén lisztes felületre borítjuk.
- Hat egyenlő darabra vágjuk a tésztát és egyenként megformázzuk a zsemléket. Virág formában egymás mellé helyezzük, vízzel megspricceljük, magvakkal megszórjuk. Tetejével letakarjuk.
- Betesszük a sütőbe, ahol még 30 percet pihentetjük.
- Ezután bekapcsoljuk a sütőt, 250 fokra állítjuk a hőmérsékletet, és 20 percig lefedve sütjük. Majd levesszük a tetejét és 200 fokon még kb. 10 percig készre sütjük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.