Kínai süt rizs, ahogy a 12 éves fiam készíti… 🙂 Istvánkám volt hétvégén a szakács, az öccse Sanyika pedig a segítő. Pucoltak, aprítottak, szeleteltek… sült rizst készítettek. Egyedül a szalonnát segítettünk felvágni. Finom egytálétel, a vasárnapi ebédünk lett a szorgos munkájuk eredménye. Gyakorlott szakácsok rövidebb idő alatt is elkészíthetik, nekik a szeletelés még lassan ment, így kb. egy óra alatt készült el az ebédünk.
Kínai sült rizs
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Párolt rizshez:
- 2 bögre rizs
- kétszeres mennyiségű víz
- 1 ek. olaj
- 2 kk. natur ételízesítő
Sült rizshez:
- Az összes párolt rizs
- 100 g szeletelt bacon
- 1 répa
- 1 csom. újhagyma
- negyed új káposzta
- 1 marék friss zöldborsó
- 2 fej gomba
- Ízlés szerint szójaszósz
Leírás
- Előszőr mindent szükséges alapanyagot megtisztítunk, összevágunk.
- A rizsből párolt rizst készítünk.
- Az apróra vágott bacon szalonnát wokba tesszük, megsütjük. (Nem kell teljesen ropogósra, mert a zöldségekkel még tovább sül, nehogy nagyon kiszáradjon.)
- Hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott gombát. Összekeverjük, 1-2 percig sütjük.
- Ezután hozzáadjuk a répát és a hagymát, végül pedig a káposztát. Összekeverjük, kis szójaszósszal ízesítjük, 1-2 percig sütjük.
- Végül hozzáadjuk a párolt rizst, szójaszósszal ízesítjük, és néhány perc alatt, magas hőfokon összesütjük. (Ha szükséges még egy kis olajat öntünk alá.)
- Mi úgy szeretjük, ha imitt-amott megpirul, de mindenki döntse el maga, hogy mennyire pirítja meg.
Megjegyzés
A párolt rizst rizsfőzőben készítettük. 2 bögre rizst szűrőkanálban meg kell mosni, majd a rizsfőzőbe tenni. Kétszeres mennyiségű vizet rá kell önteni, kis olajat és ételízesítőt beletenni. Kb. fél óra alatt magától elkészül a finom párolt rizs. Ezt a rizst használtuk a sült rizshez.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.