Plov oroszosan, de bárány/birkahús helyett sertéscombból készítem. Igen finom egytálétel, házi savanyúságokkal remek ebéd vagy vacsora. Másnap meg lehet melegíteni, úgyhogy bátran készíthető nagyobb adag is belőle. A férjem az egyetemi éveit Oroszországban töltötte, sok finom étel elkészítését megtanulta, most ezeket próbáljuk felidézni és itthon is elkészíteni. Ilyen ez a plov is.
Plov sertéshússal
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- 400 g sertéshús (comb)
- 350 g sárgarépa
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- fokhagyma
- 3 dl víz
- 500 g hosszú szemű rizs
- só
- 3 dl víz
Leírás
- A húst megtisztítjuk, kockára vágjuk.
- A répát megpucoljuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, olajon vagy zsíron kis sóval üvegesre dinszteljük.
- Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a reszelt répát.
- Felöntjük 3 dl vízzel, kb. 2 órát, lefedve főzzük. (Míg a hús megpuhul vagy már éppen majdnem jó.)
- Hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, 3 dl vizet adunk hozzá és készre főzzük. (Én rizsfőzőben 40 perc alatt főztem készre, de természetesen lábasban, hagyományos módon is elkészíthető.)
Megjegyzés
A só, fűszerek mennyisége mindenkinek a szájíze szerint adagolandó.
Vigyázat! A víz mennyisége a rizs fajtájától eltérő lehet.
Vigyázat! A víz mennyisége a rizs fajtájától eltérő lehet.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Házi savanyúsággal a legfinomabb, saját készítésű receptjeimet itt találod: cékla, kovászos uborka kovásszal, csalamádé, káposztasaláta, gyömbéres céklasaláta
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.